Piata europeana de capital a inregistrat noi scaderi, pe fondul picajului din sectorul energetic si cel al producatorilor de automobile. Principala cauza a scaderilor din sectorul energetic a fost data de continuarea problemelor pentru BP. Eforturile companiei de a opri scurgerea de petrol din Golful Mexic ar putea fi ingreunate de un sezon al uraganelor mai dificil. Actiunile BP au scazut pe piata londoneza cu 6,35%, ajungand la minimul ultimilor 14 ani.

Sectorul producatorilor de automobile s-a aflat in scadere, dupa ce analistii UBS au scazut recomandarea pentru actiunile Volkswagen si Daimler de la „buy” la „neutral”. Sectorul bancar, ce s-a aflat ieri in scadere puternica, a avut astazi o evolutie mixta: actiunile Commerzbank au crescut cu 1,95%, dar actiunile BNP Paribas si-au continuat scaderea, pierzand 1,11% din valoare.

In ciuda scaderilor din piata de capital, moneda Euro s-a apreciat usor fata de dolarul american, cotatia EURUSD ajungand in jurul nivelul de 1,24. La acest sfarsit de saptamana are loc intrunirea G-20, unde sunt previzionate discutii intense intre liderii europeni si cei americani, referitoare la politicile economice corespunzatoare in aceasta perioada. Liderii americani considera ca stimularea economiei trebuie continuata, acuzand Europa pentru masurile de austeritate ce pot afecta cresterea economica.