Indicii Bursei de Valori Bucuresti au suferit o noua zi de scaderi abrupte, in ton cu declinul suferit de pietele occidentale dupa ce datele economice din China si SUA au reactivat temerile privind incetinirea revenirii economiei globale.

Indicele BET-FI a suferit cea mai mare corectie astazi, de 4.94%, dupa ce actiunile SIF5 Oltenia si SIF1 Banat Crisana au pierdut 5.74%, respectiv 5.94% din valoarea de inchidere de ieri.

Indicele BET a coborat cu 3.65%, din componenta sa doar actiunile BRD (-1.87%) suferind o scadere mai mica de trei procente. Actiunile OMV Petrom (-3.93%), Banca Transilvania (-4.29%) si Transgaz (-3.11%) au contribuit impreuna cu peste 61% la scaderea de 175.63 de puncte a indicelui BET.

Scaderile de astazi au fost generalizate, toate companiile cu lichiditate semnificativa de pe piata REGS evoluand negativ. Lichiditatea pietei de actiuni a sectiunii BVB a scazut usor la 24.7 milioane de lei, in timp ce pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au totalizat 2.27 milioane de lei. Piata futures a realizat o noua zi de activitate semnificativa, valoarea contractelor EURRON tranzactionate astazi fiind de 12.7 milioane de lei.