Pietele europene au inregistrat evolutii fluctuante, principalii indici occidentali incheind ziua in apropierea valorilor de la sfarsitul sesiunii anterioare in urma datelor macroeconomice mixte publicate astazi. Nivelul somajului din Germania a scazut in iunie pentru a doisprezecea luna consecutiv, numarul celor care isi cauta un loc de munca reducandu-se cu 21 de mii la 3.23 milioane (ajustat sezonier).

Asteptarile analistilor economici indicasera o scadere a numarului somerilor cu 30 de mii. Nivelul ajustat al somajului a ramas constant la 7.7%. Estimarea initiala a nivelului inflatiei din zona euro a indicat o crestere sub asteptari a acesteia, datorita in principal scaderii preturilor la energie.

Indicele preturilor de consum din zona euro a avansat cu 1.4% fata de anul anterior, mai putin decat avansul de 1.6% inregistrat in luna mai, care fusese cel mai abrupt de dupa decembrie 2008. Asteptarile economistilor indicasera o crestere de 1.5%. Agentia Moody's a anuntat plasarea Spaniei in analiza pentru o posibila revizuire negativa a rating-ului Aaa cu pana la doua trepte.