In cea de-a doua sedinta de tranzactionare a saptamanii de la Bursa din Sibiu, ritmul a fost dictat de cumparatori, acestia revenind in forta dupa scaderile de luni, exploatand reintoarcerea cresterilor pe aproape toate segmentele pietei, se arata intr-un comunicat al Sibex. Lichiditatea a beneficiat si ea de aceasta directie, volumul de transfer crescand cu 23,5 % fata de ziua precedenta.

Asadar, pana la ora 17:15 se putea observa un volum de peste 9000 contracte cu o valoare de 35,6 milioane de lei.

Dupa ce ultimele sesiuni au atras atentia, in special, prin prima evolutiei si lichiditatii perechii EURO/RON, ziua de marti s-a remarcat mai ales prin evolutia foarte buna a derivatului pe indicele american Dow Jones Industrial Average denominat in lei care, pana la ora 17:15, atrasese aproape 2700 contracte, incheiate pe fondul unei evolutiei pozitive. In asteptarea reluarii tranzactionarii indicelui Dow Jones pe Wall Street, speculatorii sibieni au anticipat o evolutie verde, confirmata la deschiderea bursei americane. De-a lungul zilei, cotatia DEDJIA_RON a ajuns la cresteri de pana la 191 puncte, cumparatorii putand castiga pana la 42 % intr-o singura zi.

"Evolutia din primele minute ale sedintei de pe Wall-Street indica un optimism puternic pe Dow Jones, astfel ca este de asteptat ca in intervalul orar 16:30 - 19:00, cand contractul futures pe Dow de la Sibex se tranzactioneaza in paralel cu sesiunea NYSE, sa creasca atat intensitatea plasamentelor cat si cotatia, bineinteles, daca directia pozitiva de la americani se mentine", a declarat un broker.

Alaturi de contractele derivate pe indicele Dow Jones, sesiunea a fost facuta interesanta si de contrcatele DESIF5, respectiv de cele pe cursul de schimb EURO/RON. DESIF5 au atras schimburi echivalente cu 5,63 milioane de actiuni. Scadenta scurta (septembrie) a fost cea mai solicitata, pretul de cotare evoluand pe un culoar de 491 puncte, iar cumparatorii recuperand pierderile din sesiunea anterioara si intrand chiar pe castig. DESIF5 septembrie au fost estimate la 1,255 lei, in avans cu 3,04 %.

Raportat la evolutia euro, dupa o serie de zile cu scaderi, moneda unica a evoluat pe plus, cu exceptia scadentei iunie 2011. Pentru septembrie si decembrie 2010 euro a inchis la 4,31 si 4,36 lei, in urcare cu 0,6 si1,2 bani. Numarul contractelor EURO/RON realizate a fost de 653.