Cu ce trucuri se fenteaza taierea salariilor la stat. Pe rolul instantelor se afla aproximativ 50 de cazuri de primari dati in judecata pentru marirea veniturilor angajatilor institutiilor pe care le conduc, imediat dupa anuntul Guvernului privind taierea salariilor cu 25%. In Dambovita, nu mai putin de 30 de primarii sunt atacate in contencios administrativ pentru acordarea, pe o perioada de un an, a sporului de dificultate, in cuantum de 50% din salariul de incadrare, scrie Capital.ro.

Business reportFoto: Colaj foto

O noua ruptura la Musat: Dragne a plecat cu 10 avocati. Avocatul Ion Dragne, numarul doi in cadrul casei de avocatura Musat & Asociatii, unde ocupa pozitia de deputy managing partner, a parasit firma pentru a fonda "Dragne si Asociatii", alaturi de un grup de circa zece avocati din randul avocatilor si colaboratorilor firmei conduse de Gheorghe Musat. Acesta din urma a reusit insa de fiecare data sa mentina firma in topul pietei de profil, in 2009 firma ocupand a treia pozitie in topul incasarilor, cu venituri de 12,6 mil. euro, potrivit Ziarului Financiar.

De la 1 ianuarie 2011, limita de garantare a depozitelor bancare va creste de la 50.000 de euro, cat este in prezent, pana la 100.000 de euro, a afirmat, ieri, presedintele Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Radu Ghetea. In primul trimestru al acestui an existau peste 16,6 milioane de deponenti persoane fizice, fata de aproximativ 17 milioane cat numarau in aceeasi perioada a anului trecut, scrie evz.ro

Cum a reusit FAN Courier sa ramana in top intr-un an de criza? Regula: in 2009, piata de curierat a scazut cu 25%, din cauza incetinirii ritmului economic. O seama de jucatori, in special cei foarte mici (Mobius sau Ro Express, de exemplu) au disparut. Exceptia: FAN Courier, cel mai mare business de curierat ramas in proprietatea unor antreprenori romani, a crescut in 2009 cu 9%. Refuzat exit. Stop. Investit masiv din surse proprii. Stop. Castigat cota de piata. Stop. Si de la capat. Cam astia ar fi pasii companiei spre succes, scrie Money Express.

Asteptati ieftinirea creditelor in lei? Luati-va gandul! Dobanda de politica monetara va ramane la nivelul din prezent sau va fi majorata din cauza inflatiei. Efectul: desi piata spera ca se vor ieftini, imprumuturile vor deveni mai scumpe. Daca in urma cu cateva saptamani economistii bancilor vedeau posibile noi scaderi ale dobanzii de politica monetara pana la sfarsitul acestui an, acum estimarile sunt ca aceasta sa fie mentinuta la 6,25% sau chiar sa ajunga la 6,75% la sfarsitul acestui an, scrie Capital.ro.

BNR: Principalele noua banci nu vor cere la Bruxelles reducerea expunerilor pe Romania. Cele mai mari noua banci din Romania nu vor cere diminuarea expunerilor in cadrul intalnirii cu reprezentanti ai FMI, CE si BNR de pe 22 iulie de la Bruxelles, a declarat, pentru NewsIn un oficial al Bancii Nationale a Romaniei (BNR). "Stiu pozitia generala, participantii nu au exprimat nimic oficial in sensul reducerii expunerii pe Romania", a adaugat oficialul BNR, citat deRomania libera.

Razboiul impozitului pe dobanzile la depozite. Cei care au depozite bancare in derulare si au ales sa incaseze dobanda la scadenta vor avea surpriza sa constate ca bancile le retin impozitul de 16% pentru intreaga suma castigata si nu doar pentru cea aferenta perioadei scurse dupa 1 iulie, pentru ca Ministerul Finantelor asa le cere. Depozitele pentru perioade mai lungi, cum sunt cele pe un an, pot fi constituite fie cu plata lunara a dobanzii, fie cu plata intr-o singura transa, la scadenta. Daca deponentul a ales sa incaseze lunar dobanda, el va plati impozit doar pentru castigurile incasate in cont dupa 1 iulie, scrie Ziarul Financiar.

Renault DeZir - electric si emotional. La prima vedere, noul concept car de la Renault si-ar gasi locul undeva intre Audi R8 si conceptul GTbyCitroen. Altfel spus, un coupe supersportiv, in intrerpretare frantuzeasca. Motorul este derivat din cel pe care Renault il va folosi in productia de serie si dezvolta 110 kW (150 CP) si 226 Nm. Tractiunea este pe puntea din spate, scrie 24auto.ro.