La mijlocul saptamanii, sedinta de tranzactionare de la Bursa din Sibiu a readus optimismul, pe fondul unei evolutii in care s-a "impus" verdele pe segmentul financiar si al indicilor. Hotarator pentru aceasta evolutie a fost avansul spectaculos inregistrat de Dow Jones la Bursa de pe Wall Street miercuri, piata americana exercitandu-si din plin rolul de influenta care-l joaca pe plan global. Leul a avut de asemenea o zi buna, apreciindu-se fata de euro, se arata intr-un comunicat al bursei sibiene.

Intensitatea la tranzactionare a fost foarte ridicata mai ales in prima parte a zilei, cand cumparatorii au intrat rapid in actiune pe DESIF5 si DEDJIA_RON. La nivel de lichiditate, revenirea pe plus a dus la cresterea volumului transferurilor comparativ cu sedinta anterioara, la ora 17:15 fiind consemnate 8.753 contracte, cu o valoare de 24,3 milioane lei. In zona indicilor, contractele la termen pe Dow Jones Industrial Average au atras o lichiditate foarte buna, volumul aproape triplandu-se fata de sesiunea anterioara. Pana la ora 17:15 participantii tranzactionasera circa 1.400 contracte DEDJIA_RON. Cotatia futures a celui mai monitorizat indice de pe glob s-a bucurat de aprecieri importante pe piata sibiana, in consens cu evolutia de peste ocean din ziua anterioara si sustinuta si de deschiderea verde de joi de la NYSE.

Speculatorii pe cumparare au obtinut randamente de pana la 52%, conform diferentei dintre maximul zilei si cotatia precedenta. In privinta evolutiei monedei unice, s-a inregistrat o crestere a volumului, directia pretului fiind una descendenta pentru toate termenele tranzactionate. Leul a castigat asadar teren, iar strategiile care au vizat cursul de schimb au totalizat 409 contracte. Pentru septembrie anul curent, euro a pierdut 1,5 bani, ajungand la 4,295 lei iar pentru sfarsitul anului (scadenta decembrie), s-a depreciat cu 0,5 bani, pana la 4,37 lei. Si pentru martie 2011 moneda europeana s-a depreciat fata de cea nationala, pierzand 1,98 bani si ajungand la 4,3702 lei. Pe segmentul financiar, DESIF5 au atras schimburi echivalente cu 6,92 milioane de actiuni.

Pentru scadenta septembrie, pretul de cotare a evoluat pe un culoar de 465 puncte, sinonim cu un randament de 24% pe cumparare. DESIF5 septembrie au inchis la 1,2456 lei, in avans cu 2,35 %. Ca si in sesiunea precedenta, evolutia pretului a fost una "in v", cu punctele maxime ale pretului la inceputul si sfarsitul zilei, respectiv cu minime spre pranz, fara insa ca teritoriul pozitiv sa fie parasit.