Pietele europene au inregistrat astazi cresteri moderate. Principalii indici occidentali au avansat insa cu mai putin de un procent in conditiile scaderii cotatiei monedei europene in raport cu dolarul american si yen-ul japonez. La randul sau, lira sterlina a scazut astazi pentru a treia zi consecutiv, dupa ce Standard & Poor's si-a mentinut perspectiva negativa pentru ratingul privind datoria pe termen lung a Marii Britanii.

Produsul intern brut al Marii Britanii a crescut cu 0.3% in primul trimestru al acestui an, dupa ce revizuirea pozitiva a cresterii sectorului serviciilor a compensat o continuare a scaderii sectorului constructiilor. Avansul a fost in linie cu asteptarile medii ale analistilor.

Fata de anul trecut, PIB-ul Marii Britanii a scazut cu 0.2%. Un raport separat a indicat o crestere a deficitului de cont curent al Marii Britanii in primul trimestru la 9.6 miliarde de lire, cea mai mare valoare de dupa Q3 2007, fata de asteptarile de 4.5 miliarde de lire ale economistilor si excedentul de 0.5 miliarde din Q4 2009 (valoare revizuita de la un deficit de 1.7 miliarde de lire).