La Bursa din Sibiu, a doua sesiune a saptamanii a fost una sub semnul prudentei, in pofida faptului ca variatiile au fost ceva mai ample fata de sedinta precedenta, indeosebi pentru DESIF5 si Dow Jones, se arata intr-un comunicat al Sibex. Prin urmare, lichiditatea nu a iesit de pe panta pe care a intrat inca de la debutul saptamanii, numarul contractelor incheiate pana la ora 17:15 fiind de aproape 4300, valoarea aferenta lor situandu-se la 14,6 milioane lei. Totusi, finalul zilei a mai animat tranzactiile, odata cu cresterile importante de pe Wall-Street.

Liderul de lichiditate a fost tot DESIF5 cu 2,88 milioane de actiuni transferate intre vanzatori si cumparatori, majoritatea pe scadenta septembrie. In ceea ce priveste pretul DESIF5 septembrie, dupa ce primele ore au fost marcate de o pendulare plus/minus pe variatii scazute, directia pozitiva s-a impus in jurul pranzului, pretul urcand apoi spre maximul zilei, atins in ultima ora de tranzactionare. DESIF5 septembrie au pendulat intre 1,2 si 1,2527 lei, culoarul de 527 puncte dintre extremele zilei fiind unul generos cu speculatorii pe cumparare. Mai exact, cumparatorii au putut obtine castiguri de pana la 27%.

La inchidere, pretul ultimei tranzactii a fixat cotatia derivatului in discutie la 1,25 lei, in urcare cu 3,17 %. Si variatiile pe plus pe celelalte scadente ale DESIF5 au fost generoase cu cumparatorii, dar pe volume mari. Derivatele pe Dow Jones au avut o evolutie integral pozitiva, confirmata si de deschiderea pe plus de pe Wall-Street.

La ora 17:15, volumul DEDJIA_RON se situa la circa 900 de contracte, interesul fiind in revenire, dupa ce, cu o zi inainte, prudenta se manifestase destul de acut si pe acest produs. Majoritatea contractelor futures incheiate pe Dow Jones s-au indreptat catre scadenta septembrie, pentru care pretul urca, la momentul mentionat, cu 180 puncte, dupa o evolutie a cotatiei intre 10.140 si 10.300 puncte, variatia fiind sinonima cu un randament de 36% pe cumparare.

Pe piata valutelor, euro s-a apreciat in raport cu leul, cotatiile pentru scadentele disponibile fiind "verzi" cu o singura exceptie, anume decembrie 2010, pentru care moneda unica s-a depreciat usor cu 0,06 bani fiind evaluata la 4,4105 lei. In schimb, atat pentru septembrie anul curent, cat si pentru martie si iunie 2011 cotatia euro a crescut, in ton cu aprecierea oficialului BNR. Pentru toamna acestui an moneda unica a fost evaluata la 4,36 lei, in urcare cu 0,5 bani. Numarul contractelor EURO/RON realizate s-a ridicat la 452.