La Sibex, in sedinta de miercuri, participantii au continuat sa tranzactioneze cu prudenta, mentinandu-se intr-o atitudine de asteptare, ca si in primele doua sesiuni ale saptamanii, se arata intr-un comunicat al Sibex. Diferentele dintre minimele si maximele zilei pe cele mai lichide derivate au fost unele de nivel mediu, iar acest fapt a contribuit la temperarea strategiilor speculative. In ceea ce priveste lichiditatea, conditiile mentionate au fost un argument pentru mentinerea ei la un nivel redus, fiind realizate, pana la ora 17:15, 4500 contracte, cu o valoare de 9,3 milioane lei.

Pentru DESIF5, in continuare produsul cel mai solicitat, sedinta a fost, in majoritatea timpului, una verde, sub influenta cresterilor importante de marti de pe Wall-Street. Spre finalul zilei insa, preturile au coborat agresiv intrand chiar pe teritoriu negativ pentru ultimele doua scadente din acest an. Derivatele ce au ca activ suport actiunile SIF5 Oltenia au fost preferate pentru peste 3900 de contracte, reprezentand o pondere de 86% din total, transferurile echivaland cu 3,9 milioane de actiuni SIF5. Pentru septembrie, DESIF5 au evoluat intre un maxim de 1,2769 lei, atins in prima parte a zilei, respectiv un minim de 1,245 lei, atins spre final. Desi cotatia a testat si zona "rosie", ultima tranzactie a stabilit totusi o tendinta pozitiva usoara, in sensul unei aprecieri de 0,7 bani care a conturat o cotatie de 1,2570 lei/actiune. Pe decembrie insa, cotatia DESIF5 a ramas pe minus, pierzand 0,38 bani, pana la 1,265 lei/titlu.

Cresterile ample ale cotatiei Dow Jones de la NYSE de marti s-au reflectat pe segmentul derivatelor pe Dow Jones la Sibex doar in prima jumatate a zile, cand pretul a fost unul constant pe crestere. Apoi, dupa ora 12:00, DEDJIA_RON au intrat pe scadere, situatie care se mentinea si la ora 17:15. Raportat la volum, DEDJIA_RON au atras, pana la ora mentionata, circa 330 contracte.

In ceea ce priveste euro, investitorii au mizat pe crestea acestuia pentru toate scadentele, cu exceptia celor apropiate (septembrie), pentru care s-a observat o scadere de 0,93 bani, pana la 4,3507 lei. Transferurile pe curs au insumat aproape 200 de contracte, cele mai multe indreptandu-se catre martie 2011, scadenta indepartata pentru care moneda unica a fot estimata la 4,454 lei, in plus cu 1,4 bani.