Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput noua saptamana cu evolutii negative, evoluand pe parcursul intregii sesiuni de tranzactionare sub valorile de inchidere de vineri in contextul corectiilor negative inregistrate pe pietele occidentale.

Cel mai abrupt declin a fost realizat de indicele ROTX, datorita in principal scaderii de 3.86% suferita de actiunile Erste Group Bank. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a coborat la randul sau cu 0.78%, trei dintre componentele sale inregistrand evolutii negative, cu doar SIF1 Banat Crisana si SIF4 Muntenia reusind astazi evolutii stationare.

Indicele BET a coborat cu 0.58%, datorita atat actiunilor bancare (BRD -0.91%, Banca Transilvania -0.69%) cat si a celor din sectorul energetic (Transgaz -0.58%, Transelectrica -1.2%, OMV Petrom -0.33%). Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a scazut astazi la 5.93 milioane de lei, in timp ce pietele de produse structurate, obligatiuni si futures au totalizat respectiv 2 milioane, 1.5 milioane si 0.66 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ s-au inregistrat tranzactii cu actiuni cu o valoare totala de 319 mii de lei.