Indicii Bursei de Valori Bucuresti au reusit astazi o zi de evolutii pozitive, intrerupand scaderea din ultimele zile si incheind ziua cu cresteri cuprinse intre 0.52% (BET-C) si 2.03% (BET-FI). Indicele societatilor de investitii financiare a realizat cel mai mare avans procentual al zilei, SIF-urile reusind cresteri cuprinse intre 2.70% (SIF3 Transilvania) si 1.58% (SIF2 Moldova).

Indicele ROTX a realizat la randul sau o crestere de 1.61%, datorita in principal avansului de 5.38% realizat de actiunile Erste Group Bank. Indicele energetic BET-NG a crescut cu 0.89%, nici una dintre componentele sale neevoluand astazi in teritoriu negativ.

Cresterea de 0.76% a indicelui BET a fost data in principal de actiunile energetice (OMV Petrom +1.33%, Transgaz +0.58%, Transelectrica +1.22%), in timp ce actiunile bancare din componenta sa au terminat ziua stationar. Lichiditatea pietei de actiuni a sectiunii BVB a scazut astazi la 4.23 milioane de lei, in timp ce pe piata de obligatiuni s-au realizat tranzactii totalizand 6.15 milioane de lei. Pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au totalizat 289 de mii de lei.