Pietele europene au incheiat saptamana cu evolutii in general pozitive, ajutate de datele macroeconomice peste asteptari de pe continent. Indicele de incredere a mediului de afaceri german, publicat de institutul economic Ifo, a avansat in luna iulie in mod neasteptat pana la maximul ultimilor trei ani pe fondul accelerarii exporturilor si a cresterii economice. Indicele, bazat pe opiniile a 7000 de manageri, a avansat pana la 106.2 de la 101.8 in luna iunie, nivelul fiind cel mai ridicat de dupa luna iulie 2007.

De asemenea, cresterea lunara a fost cea mai importanta de la reunificarea Germaniei. Asteptarile analistilor economici indicasera in medie o scadere la 101.5. Economia Marii Britanii a avansat in al doilea trimestru al acestui an intr-un ritm de aproape doua ori mai mare decat asteptarile medii ale analistilor.

Conform estimarilor preliminare, produsul intern brut al tarii a crescut cu 1.1% fata de primul trimestru, in care cresterea fusese de 0.6%, depasind asteptarile medii de 0.6%. Cresterea a fost datorata in principal cresterii de 0.9% a sectorului serviciilor, care reprezinta aproximativ 76% din PIB