Indicii Bursei de Valori Bucuresti au continuat tendinta ascendenta inceputa luni, realizand o sesiune de cresteri generalizate venite pe fondul unei lichiditati semnificativ peste media ultimei perioade. Indicele BET-FI a reusit din nou cea mai mare apreciere procentuala a zilei, de 5.19%, in timp ce indicele compozit BET-C a inregistrat cel mai redus avans, de doar 2.89%.

Sectorul bancar a fost astazi motorul principal al aprecierilor de astazi, actiunile Erste Group Bank (+6.39%), Banca Transilvania (+5.56%) si BRD (+3.64%) aducand cele mai mari contributii pozitive la cresterile inregistrate de indicii BET (+4.01%) si ROTX (+4.44%).

Din sectorul energetic, actiunile cu cel mai mare impact asupra indicelui BET-NG au fost astazi Transelectrica (+7.14%), OMV Petrom (+3.25%) si Transgaz (+1.86%). Lichiditatea pietei de actiuni a sectiunii BVB a urcat astazi la 34.63 milioane de lei, iar pietele de produse structurate si futures au realizat tranzactii totalizand 104, respectiv 384 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea actiunilor tranzactionate a fost astazi de 1.14 milioane de lei.