Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat luna iulie cu scaderi de peste un procent si jumatate, in contextul unei zile de evolutii predominant negative atat pe pietele asiatice cat si pe cele europene. Indicele energetic BET-NG a reusit astazi cea mai buna evolutie, coborand cu doar 1.04% la 721.20 de puncte, din componenta sa cele mai importante scaderi fiind inregistrate de actiunile Rompetrol Rafinare (-2.15%), OMV Petrom (-0.95%) si Transgaz (-0.60%).

In contrast, sectorul financiar a avut cea mai negativa evolutie indicele BET-FI a scazut cu 2.96%, cel mai mare declin procentual dintre indicii sectiunii BVB, iar actiunile bancare au adus principalele contributii negative la scaderile inregistrate de indicii BET (-1.83%) si ROTX (-2.80%).

Astfel, titlurile Erste Group Bank au pierdut 5.65% dupa ce banca a anuntat o scadere a profitului peste asteptari in al doilea trimestru, iar actiunile Banca Transilvania si BRD au coborat la randul lor cu 4.61%, respectiv 1.71%. Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost astazi de 11.41 milioane de lei, in timp ce pe piata RASDAQ actiunile tranzactionate au cumulat 477 de mii de lei.