La Bursa din Sibiu, sesiunea de la mijlocul primei saptamani din august a fost una in care participantii s-au orientat catre ambele segmente ale pietei, realizand tranzactii atat pe spot cat si pe futures. De altfel, in ultimele sedinte s-a putut observa revenirea interesului investitorilor pentru piata la vedere, fiind pentru a treia zi la rand cand titlurile Sibex fac obiectul tranzactiilor, pe volume in progresie de la o zi la alta. De-a lungul zilei, investitorii au rulat 94.570 actiuni ale Bursei din Sibiu, la preturi intre 1,66 si 1,77 lei/actiune, cotatia de la inchidere situandu-se pe maximul zilei, in crestere cu 7 bani reprezentand 4,11% comparativ cu nivelul anterior.

Capitalizarea Sibex a ajuns, in aceste conditii, din nou peste pragul de 40 milioane lei, Bursa din Sibiu avand 22.602.720 actiuni. "Cresterea interesului pentru actiunile bursei sibiene a venit in contextul in care Sibex a finalizat cu succes majorarea capitalului social prin incorporarea rezervelor constituite din profitul anului 2009, altele decat rezervele legale, hotarata de AGEA in aprilie anul curent si aprobata de CNVM in iulie, Depozitarul Sibex incarcand actiunile in conturi astfel incat actionarii le au la dispozitie pentru tranzactionare", a declarat un oficial al Bursei.

Pe piata futures, dupa trei sedinte cu lichiditate foarte buna, ziua de miercuri a fost caracterizata de mai multa prudenta, reflectata si in volumul de transfer care se situa, la ora 17:15 la 6200 contracte cu o valoare de 15,7 milioane de lei. Participantii au tranzactionat pe fondul unei evolutii mixte, pornita de la o deschidere cu scaderi care au dominat piata pana in jurul orei 15.00 cand s-a petrecut o revenire pe plus. Aceasta "trecere" a avut loc imediat dupa anuntarea indicatorilor economici din SUA, care se realizeaza zilnic in jurul orei mentionate (ora Romaniei).

Stirea care a adus note de optimism a fost legata de piata muncii, unde s-a observat o crestere usoara a angajarilor in iulie. Odata cu aparitia "verdelui" s-a observat chiar si o intensificare a plasamentelor, ca urmare a largirii volatilitatii.

Pentru DESIF5, lider la capitolul tranzactii cu 5,2 milioane de actiuni transferate, pretul pentru scadenta septembrie a pendulat, conform datelor de la ora 17;15, intre 1,428 si 1,4666 lei/actiune, speculatorii avand la dispozitie un culoar de 386 puncte.

Pentru contractul futures pe Dow Jones, in jurul orei 17:30 se puteau observa 700 de contracte. Cotatia se afla usor pe minus, dupa cum s-a situat de altfel in cea mai mare parte a zilei, sub influenta evolutiei NYSE din sedinta anterioara (n.r. de marti).

Pe piata derivatelor pe cursul de schimb, se puteau observa doar 55 contracte EURO/RON, incheiate pe fondul tendintei ascendente a euro fata de leu, moneda unica fiind estimata pentru decembrie la 4,3947 lei.