Pietele europene au evoluat mixt astazi, efectele raportarilor financiare si ale datelor macroeconomice pozitive compensand ingrijorarea investitorilor privind o posibila prabusire a preturilor imobiliare din China, sugerata de scenariile de test impuse bancilor locale de autoritatile financiare chineze.

Ritmul de crestere a sectorului serviciilor din zona euro a incetinit in luna iulie, indicele PMI publicat de Markit Economics coborand la 55.8 de la 56 in luna iunie, in conditiile asteptarilor medii ale economistilor pentru o evolutie stationara (o valoare peste 50 este indicatoare de crestere). Incetinirea a fost inregistrata in principalele economii din zona euro - in Germania (scadere de la 57.3 la 56.5), Franta (scadere de la 61.3 la 61.1), in Italia (scadere de la 51.5 la 49.6). Similar, cresterea din sectorul serviciilor a incetinit si in Marea Britanie, unde indicele PMI a scazut de la 54.4 la 53.1.

Vanzarile retail din zona euro au fost stationare in zona euro in luna iunie, in conditiile scaderii consumului din Germania si Franta. Evolutia a fost in linie cu asteptarile medii ale analistilor economici si a venit dupa o crestere lunara de 0.4% in luna mai. In Germania, vanzarile retail au scazut cu 0.9% fata de mai, in timp ce declinul din Franta a fost de 1.3%.