Pietele europene au incheiat saptamana in scadere, fiind afectate de surpriza negativa a raportului autoritatilor americane privind evolutia locurilor de munca din industrie. Cele mai mari scaderi au fost inregistrate de sectoarele financiar (datorita rezultatelor sub asteptari raportate astazi), de constructii si utilitati.

Activitatea sectoarelor industriale de productie din Marea Britanie a crescut in iunie pentru a doua luna consecutiv, inregistrand un avans de 0.3% fata de luna mai; cresterea a fost insa mai mica decat asteptarile analistilor de 0.4%. Productia industriala generala a scazut la randul sau cu 0.5% in iunie fata de luna mai, fata de estimarile de crestere cu 0.1% ale analistilor.

Intr-un raport separat, oficiul de statistica al Marii Britanii a indicat o crestere lunara cu 0.1% a preturilor de productie in luna iulie, reprezentand un avans de 5% fata de nivelul inregistrat cu un an in urma.

Analistii economici estimasera o evolutie stationara a preturilor in raport cu luna iunie. Productia industriala din Germania a scazut in mod neasteptat in luna iunie, declinul de 0.6% fata de luna mai contrazicand asteptarile economistilor pentru o crestere medie de 0.5%.