La Bursa din Sibiu, penultima sedinta a saptamanii a fost una in care in vizorul investitorilor au intrat atat segmentul derivatelor cat si cel spot. Pe futures participantii au avut parte de evolutii mixte pentru derivatele cele mai lichide, oscilatiile fiind propice speculatiilor. "Jucatorii" nu s-au lasat prea mult invitati, generand prin strategiile aplicate o lichiditate buna. La ora 17:15, cu o ora si 45 de minute inaintea inchiderii se puteau observa aproape 7100 contracte, existand un bun potential de depasire a totalului din ziua precedenta, diferenta fiind de sub 300 de contracte.

In contextul unor variatii pe ambele directii, s-a remarcat apetitul participantilor pentru acumularea de noi pozitii futures, pe parcursul zilei deschiderile depasind nivelul de 2100, adica circa 6,5 %. Majoritatea acestora s-au indreptat catre simbolul DESIF5 pentru care se pare ca speculatorii intrevad miscari interesante pentru sesiunea viitoare.

Derivatele financiare pe actiunile SIF5 au testat atat cresterile cat si scaderile, la ora 17:15 situandu-se pe plus cu 1,3 %. Evolutia a fost una sinuoasa cu o deschidere pe scadere apoi o crestere pana la maximul zilei atins spre ora pranzului, pentru ca apoi, in mod repetat pretul sa revina spre variatii zero si sa creasca din nou. Conform datelor de la ora 17:15, culoarul de pret dintre minim si maxim era, pe scadenta septembrie, de 480 puncte, iar numarul total de contracte DESIF5 se ridica la aproape 5800. Tendinta pozitiva a DESIF5 se putea observa, la ora mentionata, pe toate scadentele disponibile, aprecierile variind intre 0,3 si 2,7%.

Derivatul in lei pe Dow Jones Industrial Average a continuat sa evolueze pe minus, sub influenta de pe Wall-Street, unde miercuri cel mai urmarit indice de pe glob a pierdut aproape 2,5%, deschiderea de joi confirmand aceasta directie. Volumul DEDJIA_RON se situa la circa 1300 de contracte iar cotatia estimata pe septembrie pierdea in jurul a 100 puncte valorand 10.300 puncte.

Pe segmentul spot tendinta ascendenta a cotatiei titlurilor Sibex s-a mentinut pentru a doua zi la rand, iar numarul actiunilor transferate a crescut semnificativ ajungand la 150.100. Pretul de cotare a variat intre 1,5 si 1,54 lei/titlu iar nivelul de la inchidere a fost de 1,5 lei, in crestere cu aproape 5%. "Interesul pentru actiunile Bursei din Sibiu a venit odata cu anuntarea rezultatelor financiare la semestru, societatea recuperand pierderea din trimestrul I si trecand pe profit, pe fondul intensitatii crescute la tranzactionare din lunile mai si iunie", a declarat un broker.