Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) i-a amendat pe Claudiu Silaghi si pe soacra acestuia, Doina Marioara Cojocaru, cu cate 2.500 de lei pentru ca nu au raportat tranzactiile realizate cu actiunile Bancii Transilvania catre CNVM si institutia de credit. CNVM a aplicat aceste amenzi in data de 17 iunie, insa le-a publicat dupa analiza contestatiilor facute de cei doi.

Totodata, CNVM l-a amendat cu 3.000 lei si pe Radu Codrut Jurcovan, broker in cadrul societatii de brokeraj IFB Finwest, care a intermediat tranzactiile cu actiunile Bancii Transilvania.

CNVM a descoperit o serie de nereguli in urma unui control tematic efectuat la societatea de brokeraj IFB Finwest, desfasurat in perioada 28-29 aprilie.

Comisarii CNVM au descoperit ca deciziile de tranzactionare privind emiterea ordinelor si a tuturor instructiunilor privind operatiunile din contul Doinei Marioara Cojocaru, au fost realizate exclusiv de catre Claudiu Silaghi, fara ca acesta sa aiba o imputernicire scrisa, valabila pentru astfel de operatiuni. Aceste tranzactii au vizat exclusiv actiunile Bancii Transilvania.

Arbitrul pietei de capital mai arata ca societatea de brokeraj IFB Finwest nu a incadrat contul lui Claudiu Silaghi ca si cont de tip Insider si nu a raportat catre operatorul pietei reglementate a tranzactiilor acestui client cu actiuni ale Bancii Transilvania, in raport cu care are calitatea de insider. IFB Finwest nu detine nici inregistrarile telefonice prin care Silaghi "a emis ordine si a instructat traderul in vederea efectuarii unor operatiuni atat pe contul sau cat si pe contul altui client".

Radu Codrut Jurcovan a fost amendat pentru ca, in calitatea sa de agent pentru servicii de investitii financiare in cadrul companiei de brokeraj, nu a prevenit realizarea faptelor de mai sus, desi putea si trebuia sa faca acest lucru.

Claudiu Silaghi, Doina Marioara Cojocaru si Radu Codrut Jurcovan, alaturi de Horia Ciorcila - presedintele CA al Bancii Transilvania, Christofourou Georgios - director general al Bank Of Cyprus - Public Company Limited - Sucursala Romania, alaturi de alte trei persoane, au fost trimise in judecata de procurorii DIICOT Cluj in luna iulie, sub acuzatia de manipulare a pietei de capital si spalare de bani.