Indicii bursieri europeni au crescut cu peste 1% astazi, in prima sedinta de cresteri importante din ultimele doua saptamani. Cresterea indicilor a fost generalizata, toti componentii indicelui francez CAC40 inchizand sedinta pe plus, in timp ce doar doi dintre componentii DAX30 au inregistrat scaderi.

Sondajul ZEW privind increderea in economia europeana si in cea germana a fost de natura mixta. Indicatorul conditiilor economice actuale din Germania s-a situat in crestere si peste estimarile analistilor, in timp ce asteptarile privind economia in viitorul apropiat sunt in scadere si sub estimarile analistilor, ajungand la minimul ultimelor zece luni.

In acelasi timp, asteptarile privind evolutia economiei zonei Euro sunt intr-o neasteptata crestere, dupa trei luni de scadere.

Rezultatele trimestriale anuntate de Carlsberg A/S si Wienerberger AG, amandoua peste estimarile analistilor, au influentat si ele in mod pozitiv piata de capital. Moneda Euro s-a depreciat fata de dolarul american, intro miscare normala pentru o zi in care apetitul pentru risc s-a aflat in crestere.