Bursa de la New York a terminat in crestere evidenta sesiunea de marti, dupa cinci scaderi consecutive, incurajata de stirile despre starea economiei si a principalilor indicatori de business: Dow Jones a castigat 1,01%, iar Nasdaq 1.26 %.

Dow Jones a urcat 103.84 puncte la 10,405.85 puncte, iar Nasdaq, dominat de actiunile pe tehnologie, a crescut de la 27.57 puncte la 2209.44 de puncte.

Si Standard & Poor's 500 a evoluat cu 1,22% (13.16 puncte) pana la valoarea de 1092.54 de puncte.

"Indicatorii economici, profiturile Wal-Mart si Home Depot, fuziuni si achizitii: am avut o serie de factori pozitivi... Piata este in convalescenta dupa cinci zile de declin, iar acest lucru poate fi inceputul de stabilizare", a rezumat Peter Cardillo de la Avalon Partners evolutia bursiera din sedinta de marti, citat de AFP.

Productia industriala a crescut mai mult decat se astepta (+1,0%), iar costurile de productie au inceput sa urce (+0,2%) si ele dupa trei luni de declin. Cu toate acestea, partea de imobiliare, constructia de locuinte, desi in crestere, a ramas la un nivel mult mai mic decat se astepta.

Investitorii au mai salutat rezultatele trimestriale ale companiilor Wal-Mart si Home Depot care au depasit asteptarile.