Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a inregistrat Fondul Proprietatea in categoria alte organisme de plasament colectiv (AOPC) de tip special, se arata intr-un aviz al autoritatii. Acest aviz isi va inceta valabilitatea in cazul in care Adunarea Generala a Actionarilor, care va avea loc in data de 6 septembrie, nu aproba numirea numirea ca administrator unic a Franklin Templeton Investment Management.

Inregistrarea Fondului Proprietatea reprezinta intrarea fondului sub jurisdictia arbitrului pietei de capital si este una din conditiile listarii la Bursa de Valori Bucuresti.

Totodata, Fondul Proprietatea a anuntat ca BT Securities, consortiul format din Intercapital Invest, BCR si Wood&Co, consortiul format din Unicredit CAIB si KBC Securities Romania si consortiul format din Raiffeisen Capital, ING Bank si BRD Groupe Societe Generale au depus oferte pentru a participa la selectia pentru servicii de intermediere in vederea listarii Fondului Proprietatea pe BVB.

Rezultatul selectiei va fi facut public pana marti, 24 august.

Companiile de brokeraj Unicredit CAIB si KBC Securities au contestat insa oferta depusa de consortiul Raiffeisen Capital&Investment, BRD si ING Bank, sustinand ca oferta consortiului a fost depusa cu 6 minute peste termenul limita, potrivit ZF care citeaza Mediafax. Termenul final de depunere a ofertelor a fost ora 14:00.

In replica, Dana-Mirela Ionescu, directorul general al Raiffeisen Capital&Investment, arata ca Raiffeisen Capital&Investment, BRD si ING Bank au depus oferta pentru intermedierea listarii Fondului Proprietatea la ora 13:56, inainte de expirarea termenului limita.