Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inchis sedinta de astazi in usoara scadere, in ton cu evolutia indicilor pietelor europene. Sectorul financiar a cunoscut cele mai mari scaderi, indicele BET-FI pierzand 1,11% din valoare, pana la 222839,43, aflandu-se cu 5,25% sub cea inchiderea maxima inregistrata in luna august.

Indicii s-au aflat pe plus pentru o mare parte a sesiunii, dar au trecut pe minus in finalul sesiunii, dupa ce datele privind cererile de somaj din SUA au dus la scaderi pe pietele vest-europene. Actiunile AZOMURES, ce au avut o evolutie peste cea a indicilor in ultima luna (+7% de la inceputul lunii august), au inregistrat astazi cele mai mari scaderi printre componentii indicelui BET (-2,73%), fiind in acelasi timp si cele mai tranzactionate actiuni pe piata REGS, cu o valoare tranzactionata de 2,47 milioane RON.

Totalul tranzactionat pe piata de actiuni la sectiunea BVB a fost de 11,53 milioane RON, in timp ce pe piata de obligatiuni s-au efectuat tranzactii in valoare de 3,5 milioane RON, iar sectiunea RASDAQ a totalizat 3,3 milioane RON.