Pietele europene au inceput saptamana in crestere, dupa seria de scaderi de la sfarsitul saptamanii trecute, ajutate de avansul inregistrat de actiunile din sectoarele financiar si de materii prime. Indicii pentru sectoarele de productie si servicii ale industriei din tarile zonei euro, publicati de Markit Economics, au indicat o incetinire a ritmului de crestere in luna august mai mare decat asteptarile analistilor economici.

Indicele compozit pentru cele doua sectoare a coborat la 56.1 de la 56.7, sub asteptarile de 56.3 (o valoare peste 50 indica o crestere). Sectorul de productie a suferit cea mai mare reducere a ritmului de crestere, de la 56.7 la 55 (asteptari de 56.1), in timp ce indicele sectorului serviciilor a coborat de la 55.8 la 55.4 (asteptari de 55.6).

Ritmul de crestere al sectorului de productie a incetinit de la 61.2 la 58.2 in Germania, in timp ce in Franta a accelerat de la 53.9 la 54.7. Increderea consumatorilor din tarile zonei euro a avansat in mod neasteptat in luna august de la -14 la -12, in conditiile in care analistii economici estimasera o evolutie stationara.