Daniel Tepes a revenit asupra deciziei de a demisiona, dupa ce anuntase in aceasta dimineata CA al BVB cu privire la intentia sa. "Dimineata am primit o informare din partea dansului cum ca demisioneaza. Apoi o vreme nu a putut fi contactat, dar dupa ce am reusit sa dam de el si ne-am consultat, a revenit asupra deciziei", a declarat pentru HotNews Stare Farmache, presedintele CA al BVB. Tepes demisionase in mod neasteptat din Consiliul de Administratie al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), la doar sase luni de la alegerea sa in acest post.

Stere Farmache, presedintele BVBFoto: Agerpres

Nici Cristian Sima, proprietarul casei de brokeraj WBS Holding si unul dintre cei mai influenti oameni din piata de capital nu stia de intentiile lui Tepes. Contactat de HotNews.ro, Sima nu a dorit sa comenteze in niciun fel demisia anuntata dimineata de Daniel Tepes. "Nu stiu nimic despre o asemenea decizie. Eu sunt acum in Elvetia in vacanta si nu pot sa cometez pana nu discut cu dl. Tepes. Probabil ca dupa ce voi discuta cu domnia sa voi afla si eu mai multe. Deocamdata insa, nu stiu de vreo demisie", a declarat Sima pentru HotNews.ro

Tepes detine aproape 5% din BVB, precum si compania de brokeraj HTI Valori Mobiliare. El este actionar si la bursa din Sibiu, fara a detine functii oficiale. Inainte de a-si retrage demisia, presedintele Sibex Teodor Ancuta, declara pentru HotNews.ro ca regreta demisia lui Tepes, cu care "am pus la punct multe proiecte, dintre care cel mai important a fost cel de fuzionare cu BVB"

Ancuta mai spune ca il rugase pe Tepes sa intre in CA al Sibex, dar omul de afaceri refuzase, preferand sa ramana in CA al BVB. Ancuta nu doreste sa comenteze asupra motivelor demisiei lui Daniel Tepes si spune ca nu a reusit nici el sa discute cu demisionarul. "Noi acum suntem in proces de majorare a capitalului social. Probabil ca nici comparatiile facute in piata cu privire la pretul actiunilor BVB si Sibex nu i-o fi cazut bine. Motivele reale doar domnia sa le cunoaste. Oricum, procesul de fuziune dintre Sibex si BVB va lua un time-out", a explicat Ancuta pentru HotNews.ro

Daniel Tepes este proprietarul firmei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, pe care a vandut-o in 2007 bancii de investitii americane Morgan Stanley, de la care a rascumparat actiunile in 2009, cand americanii s-au retras de pe piata locala. El este unul dintre cei mai puternici si mai influenti investitori de pe piata de capital.

Tepes este si cel mai mare actionar al Bursei din Sibiu, unde detine prin intermediul HTI circa 8% din actiuni, fiind alaturi de alti membri din conducerea actuala a BVB un sustinator al fuziunii dintre cele doua piete.

Daniel Tepes nu a putut fi contactat, avand telefonul mobil inchis.