Indicii bursieri europeni s-au aflat in scadere astazi, ajungand la noi minime ale lunii, pe fondul stirilor macroeconomice negative din SUA. Vanzarile de case la mana a doua au scazut in ultima luna cu 27,2%, ajungand la un nou minim al ultimilor opt ani.

Stirea se adauga unui sirului de anunturi macroeconomice din ultimele doua luni ce indica o temperare a cresterii economiei americane, iar multi analisti iau in considerare scenariul unei noi perioade de recesiune pentru cea mai mare economie la nivel mondial.

De altfel, probabilitatea unei recesiunii pentru economiile europene este considerata cel putin la fel de ridicata. Directorul Institutului National de Cercetare Economica si Sociala din Marea Britanie, Martin Weale, a declarat astazi ca exista un risc real ca economia britanica sa treaca printr-o noua recesiune.

In ciuda scaderilor puternice din piata de capital, moneda Euro nu s-a depreciat fata de dolarul american, cotatia EURUSD ramanand in jurul nivelului de 1,27. Participantii la piata valutara par a aprecia ca, in urma stirilor economice negative, Rezerva Federala va anunta in curand noi masuri de stimulare economica.