Bursa de Valori Bucuresti informeaza ca in sedinta din data de 26 august 2010, Consiliul Bursei a hotarat numirea incepand cu data de 27 septembrie 2010 a d-lui Valentin Ionescu in calitate de Director General al BVB."Dna Anca Dumitru s-a retras din pozitia de Director General urmand sa activeze in continuare in cadrul conducerii executive a BVB", se arata intr-un comunicat al BVB.

„Expertiza in domeniul pietelor bursiere, precum si cunoasterea aprofundata a profilului clientilor acestor piete l-au recomandat pe dl. Valentin Ionescu pentru functia de Director General al BVB. Apreciem ca dl. Valentin Ionescu va conduce BVB intr-o noua etapa a dezvoltarii acesteia in linie cu strategia Bursei. In acelasi timp, apreciem activitatea depusa de dna Anca Dumitru care a asigurat managementul societatii intr-o perioada dificila pentru piata de capital si a reusit sa administreze in mod prudent activitatea Bursei in aceasta perioada”, a declarat Stere Farmache, presedintele BVB

La randul lui, Valentin Ionescu s-a declarat onorat de noua sa functie "Este o onoare pentru mine functia de Director General al BVB, dar in acelasi timp si o responsabilitate mare. Intreaga mea devenire profesionala a fost legata, in ultimii 15 ani, de piata de capital locala si in ultimii ani si de pietele regionale din Praga si Viena. Doresc ca prin activitatea pe care o voi desfasura sa pot contribui la dezvoltarea Bursei, astfel incat sa ajungem sa ne comparam cu bursele mari regionale, iar pe plan intern sa fim un bun furnizor de lichiditate pe de o parte pentru companii, iar pe de alta parte pentru investitori, si nu in ultima instanta sa ne indeplinim rolul de finantare a economiei prin mobilizarea capitalurilor pe termen mediu si lung. In final, doresc sa multumesc celor care m-au sustinut pentru aceasta pozitie si pentru increderea acordata", a spus Ionescu. Fosta directoare generala l-a felicitat pe Ionescu, precizand ca are convingerea ca predu stafeta in cele mai bune maini.

Valentin Ionescu, 38 ani, a carui cariera profesionala este legata de 15 ani de BVB, are o experienta fondata pe bursele din Praga si Viena, dobandita in cadrul unor cunoscute institutii financiare, din domeniul bancilor de investitii si al societatilor de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s. Praga. Este absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Comert, detine o diploma de MBA eliberata de CNAM Paris si de ASE Bucuresti cu masterat in „Dezvoltarea economica a companiei”. De asemenea are studii in specializarea „Finante - Administrare de Portofoliu” prin programul Universitatii Georgetown, SUA, precum si o diploma in „Management Bancar” eliberata de CODECS Romania.