Indicii bursieri europeni au crescut astazi de la minimele ultimelor cinci saptamani, dupa ce Credit Agricole a raportat un profit trimestrial peste estimari, iar raportul saptamanal privind cererile de somaj din SUA a aratat o scadere a acestora mai mare decat anticipau analistii.

Activitatea de achizitii in piata de capital, ce a cunoscut o crestere neasteptata in luna august, continua sa fie contribuie pozitiv la evolutia pietei.

Astfel, mai multe persoane apropiate discutiilor dintre Infineon si Intel au declarat ca Intel ar putea achizitiona saptaman urmatoare divizia wireless a Infineon.

Actiunile Infineon au crescut cu 5,2%, avand cea mai buna evolutie printre membrii indicelui DAX. Maine este asteptat raportul Departamentului Comertului din SUA privind cresterea economica din trimestrul doi, analistii preconizand ca autoritatile vor anunta o crestere cu 1,4%, fata de 2,4% cat se estima in raportul anterior privind aceeasi perioada.

De asemenea, presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, ar putea anunta pasi importanti pentru stimularea economiei in cadrul unui discurs pe care il va sustine maine.