Indicii Bursei de Valori Bucuresti au incheiat saptamana cu cresteri de peste un procent, dupa evolutii mixte constand in scaderi initiale de ordinul a 1% in debutul sesiunii de tranzactionare, urmate de evolutii constant ascendente conducand la un final de sesiune in apropierea maximelor zilei.

Practic toate actiunile care au realizat astazi o lichiditate semnificativa pe sectiunea BVB au inregistrat cresteri, iar dintre indicii BVB BET-C a fost singurul care a avut in componenta companii cu evolutii negative.

Sectorul financiar a fost astazi principala sursa a cresterii indicilor - indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a realizat cel mai mare avans procentual al zilei, de 1.94%, in timp ce in cazul indicilor BET si ROTX un procent de peste 50% din cresterile inregistrate a fost dat de titlurile bancare (BRD +1.71%, Banca Transilvania +1.42%, Erste Group Bank +2.05%).

Lichiditatea pietei de actiuni a sectiunii BVB a fost de 12.5 milioane de lei, iar pe sectiunea RASDAQ tranzactiile cu actiuni au totalizat 234 de mii de lei. Pe piata de obligatiuni s-au finalizat oferta publica de obligatiuni ale municipiului Zalau, totalizand 64.3 milioane de lei.