Pietele europene au inregistrat astazi cresteri usoare, ajutate de asteptarile investitorilor de reducere a probabilitatii unei noi scaderi a economiei mondiale. Principalii indici vest-europeni au inregistrat cresteri de sub o jumatate de procent, intr-o sesiune putin volatila datorita partial faptului ca pietele americane au fost astazi inchise. Un raport al Engineering Employers Federation din Marea Britanie a anuntat ca productia industriala a crescut intr-un ritm record in al treilea trimestru al anului, ajutata in principal de avansul inregistrat de cererea de export.

Numarul producatorilor care au declarat un nivel in crestere a vanzarilor a avansat fata de cei care au declarat scaderi, diferenta ajungand la 33% fata de 30% in al doilea trimestru.

Moneda britanica a pierdut astazi teren in fata principalilor parteneri comerciali in urma speculatiilor privind o posibila decizie a Bancii Centrale de amplificare a programului de achizitie de active ca urmare a semnelor de incetinire a ritmului de dezvoltare economica. In paralel, Ewald Nowotny, membru al Consiliului Director al Bancii Centrale Europene, a declarat ca aceasta va astepta pana in decembrie inainte de a incepe discutiile privind retragerea masurilor de urgenta pentru stimularea economiei tarilor din zona euro.