Tribunalul Prahova a aprobat cererea producatorului de utilaj petrolier Uztel Ploiesti de a deschide procedura de insolventa, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti (BVB). La sfarsitul lunii august, Uztel a depus cererea de intrare in insolventa, "ca urmare a efectului dur al crizei economico-financiare instalate la nivelul economiei romanesti, reflectat si in rezultatele economico-financiare ale societatii".​

In primele sase luni ale acestui an, compania a inregistrat pierderi de 3,52 milioane de lei. In acelasi timp, cifra de afaceri a coborat la 17,08 milioane de lei, de la 39,83 milioane de lei in perioada similara din 2009, ca urmare a reducerii semnificative a comenzilor.

Uztel Ploiesti are un capital social de 13,41 milioane de lei, divizat in 5,36 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Valoarea de piata a companiei este de 12,07 milioane de lei, conform ultimului pret de 2,25 lei pe actiune.

Actionarul majoritar al producatorului de utilaj petrolier este Asociatia Uztel, ce detine un pachet de 81,22% din actiuni.