In sedinta de vineri de la bursa sibiana, corectiile au revenit rapid ca directie de baza dupa ce cu o zi inainte se inregistrase o tendinta optimista. Variatiile au fost insa modeste, aparand chiar tendinte de crestere pe segmentul Dow Jones, se arata intr-un comunicat al Sibex. Aceasta nehotarare din piata s-a reflectat in mod negativ asupra volumului de tranzactionare pe derivate, care, pana la ora 17:15 s-a ridicat la doar 1500 contracte, cu o valoare de 8,5 milioane lei.

Prudenta investitorilor vine in conditiile in care si pe Bursa de la Bucuresti interesul a fost unul extrem de scazut.

Pe segmentul spot al Sibex, participantii au continuat sa se arate interesati de tranzactionarea drepturilor de preferinta, de-a lungul sedintei inregistrandu-se un volum de 91.800 drepturi, la un pret de 0,22 lei/drept. De la lansarea acestora pe piata, au fost tranzactionate 1.019.517 drepturi, majorarea capitalului social al societatii fiind, in aceste conditii, una interesanta pentru investitori. De asemenea, tot pe segmentul spot, s-au inregistrat tranzactii cu actiunile Bursei sibiene.

Tranzactiile de vineri au totalizat 68.659 de actiuni, cotatia depreciindu-se cu 11 bani, pana la 1,32 lei/titlu.

Revenind la segmentul futures, derivatele pe actiunile SIF5 5 Oltenia au evoluat pe minus pentru toate scadentele. pierzand intre 0,57 si 1,04%, conform preturilor de la ora 17:30, cand numarul contractelor se situa la 740. Nici pe sectorul indicilor, volumul Dow Jones nu a fost unul impresionant, situandu-se la ora mentionata la aproximativ 600 de contracte, pretul avand o evolutie nehotarata. Pe segmentul marfurilor, aurul a avut o evolutie ascendenta, cotatia unciei crescand cu 7 dolari pentru scadenta octombrie, pana la 1246 dolari pe uncie.

Numarul contractelor incheiate la Sibex in aceasta saptamana s-a ridicat la circa 19.000, valoarea lor fiind de peste 93 milioane de lei. In topul de lichiditate al saptamanii s-au impus derivatele pe actiunile SIF5 cu 11.100 contracte, secondate de cele pe indicele Dow Jones Industrial Average cu peste 6000. Pe trei s-a clasat derivatul EURO/RON cu 800 de contracte in timp ce derivatul pe aur SIBGOLD_RON a atras 570 contracte.