In sedinta de miercuri, tranzactiile cu derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average au atins un nivel record la Bursa din Sibiu. De-a lungul zilei au fost incheiate 7773 de contracte cu o valoare de 81,86 milioane lei. Valoarea tranzactiilor cu Dow Jones de la Sibex a fost astfel de peste 7 ori mai mare comparativ cu valoarea totala de la Bursa de Valori Bucuresti. Astfel, segmentul indicilor a fost, prin derivatul pe Dow Jones Industrial Average "motorul" principal al pietei, in conditiile in care participantii au anticipat inca de la debutul zilei corectiile de pe bursa americana, confirmate de deschiderea "rosie" a acesteia.

Cele mai multe dintre contractele DEDJIA_RON s-au indreptat catre scadenta septembrie pentru care evolutia preturilor a fost una prielnica speculatiilor, cu un minim de 10.480 de puncte atins in jurul orei 15:30 pentru ca apoi, dupa ora 17:00 cotatia sa dea semne de revenire, in ton cu evolutia din SUA, dar fara a parasi teritoriul negativ, pe scadentele septembrie si decembrie 2010. Asadar, cotatiile futures de la Sibiu au indicat un Dow Jones mai slab atat pentru scadenta septembrie care va avea loc vineri 17.09, cat si pentru scadenta decembrie. La inchidere, DEDJIA_RON a fost estimat la 10.560 de puncte pentru septembrie, in minus cu 20 de puncte respectiv la 10.465 de puncte pentru decembrie, in scadere cu 35 puncte.

De cresterea volumului au beneficiat si derivatele pe actiunile SIF5, care au atras peste 2600 contracte. Scadentele septembrie si decembrie au atras ponderi similare, in conditiile in care unii "jucatori" si-au mutat treptat interesul pe ultima scadenta din an, iar altii au incercat sa exploateze simultan la maxim oportunitatile pe termen scurt.. Pe segmentul valutar cotatiile futures ale monedei unice europene au evoluat mixt fata de leu iar pe piata derivatelor pe marfuri, aurul se deprecia cu 2,8 USD, pana la 1269 dolari pe uncie.

Pe piata la vedere administrata de bursa sibiana, diversificarea plasamentelor a insemnat tranzactionarea, in premiera, a actiunilor emitentului Prodplast Imobiliare (PPLI). Actiunile PPLI au fost cotate la 2,79 lei/titlu. Prodplast Imobiliare este primul emitent din Romania tranzactionat pe un sistem alternativ de tranzactionare, fiind disponibil din 6,09.2010 la Sibex. Participantii au mai tranzactionat 94.000 de drepturi de preferinta Sibex, la un pret de 0,21 lei/drept, in stationare, dar si 150.000 actiuni ale bursei, la un pret de 1,4 lei/actiune.