Bursa din Sibiu a deschis pe crestere ultima sedinta a saptamanii in cadrul careia va avea loc scadenta septembrie, se arata intr-un comunicat al Sibex. Pe segmentul derivatului pe Dow Jones Industrial Average, cotatiile se corelau cu evolutia de joi din SUA, inregistrand aprecieri pe toate scadentele.

Acestea depaseau 100 puncte pentru septembrie si decembrie 2010, respectiv martie 2011. Pe scadenta septembrie, tranzactiile cu DEDJIA_RON se pot efectua pana la ora 16.00, dupa care pozitiile ramase deschise vor fi inchise de Casa Romana de Compensatie la pretul special de deschidere al Dow Jones Industrial Average pe Wall-Street.

De cresteri importante se bucurau si cumparatorii derivatelor pe actiunile SIF5 Oltenia, acestea situandu-se, dupa 15 minute de la debutul sedintei, la peste 1% pe scadenta septembrie, depasind chiar 2% pe scadenta decembrie, care a devenit orizontul investitional preferat la participantilor. Pe segmentul derivatelor pe actiuni si valute, tranzactiile cu toate celelalte simboluri cu pozitii deschise pe scadenta septembrie se pot efectua pana la ora 12:45. Ulterior, pozitiile neinchise vor fi lichidate de CRC la pretul mediu ponderat la actiunilor suport, comunicat de BVB, respectiv la cotatia oficiala a euro comunicata de BNR pentru contractul EURO/RON.

Pentru restul scadentelor, tranzactiile cu toate simbolurile se tranzactioneaza dupa programul normal, pana la ora 19:00.