Bursa din Sibiu: Volum record pe drepturile de preferinta Sibex

de Dragos Comache     HotNews.ro
Luni, 20 septembrie 2010, 18:09 Economie | Burse

La Bursa din Sibiu, debutul saptamanii s-a remarcat prin cresterea interesului pentru drepturile de preferinta Sibex tranzactionate pe segmentul spot. Tranzactiile cu acestea au atins un volum record de 525.830 drepturi, pretul de cotare fiind de 0,2 lei pe drept, se arata intr-un comunicat al Sibex. De la lansarea la tranzactionare a drepturilor de preferinta SBX au fost tranzactionate 2,3 milioane drepturi.

Pe segmentul spot au mai atras atentia si actiunile Prodplast Imobiliare (PPLI) care au fost tranzactionate la un pret de 2,5 lei pe titlu. Numarul actiunilor PPLI transferate a fost de 3500.

Pe segmentul indicilor, prima sedinta de dupa scadenta septembrie a adus confirmarea faptului ca scadenta decembrie este, de acum, termenul care a preluat interesul din piata, raportat la numarul de contracte si pozitii deschise. De asemenea, sesiunea a reconfirmat si faptul ca derivatul pe indicele Dow Jones Industrial Average este vedeta pietei la capitolul volum si valoare, cu o pondere de aproximativ 62% din numarul de contracte incheiate.

In ceea ce priveste evolutia cotatiilor, pretul DEDJIA_RON a crescut de-a lungul intregii zile, corelandu-se cu piata din SUA unde, dupa cresterile de vineri, segmentul futures a indicat continuarea aprecierilor, translatate si pe piata spot, la deschiderea de la 16:30. De altfel, pe fondul directie verzi de pe Wall-Street, cotatia DEDJIA_RON septembrie a atins nivelul maxim in jurul orei 18.00 cand castiga pana la 133 puncte.

Numarul contractelor futures pe Dow Jones a mentinut acest produs pe primul loc in topul de lichiditate al zilei. De asemenea, s-a observat tendinta de crestere a numarului de pozitii DEDJIA_RON deschise pe decembrie, care a depasit nivelul de 2300 in crestere cu 65 % fata de nivelul de vineri 17.09.

Pe segmentul derivatelor pe actiuni, derivatele pe SIF5 Oltenia au deschis pe verde, directie pe care s-au mentinut pana in jurul orei 14:00 cand au intrat pe scadere, pe scadenta decembrie. Cu o ora si jumatate inaintea inchiderii, DESIF5 decembrie se depreciau cu 0,4 %. Volumul DESIF5 pe toate scadentele se situa la aproape 1900 contracte.

Pe segmentul valutelor, moneda unica europeana a castigat teren fata de leu pentru toate scadentele, cea mai lichida fiind decembrie. Pentru acesta euro castiga 0,5 bani valorand 4,335 lei.

La ora 18.00, numarul de contracte futures se situa la 5.240 cu o valoare de 36,3 milioane lei.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


194 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă