Indicii bursieri au inchis in usoara scadere astazi, pe fondul picajului obligatiunilor de stat ale Irlandei si Portugaliei, care a alimentat temerile investitorilor privind inrautatirea crizei deficitelor publice din Europa. De asemenea, stirile macroeconomice au fost de natura mixta: in timp ce pretul mediu al locuintelor din SUA a crescut neasteptat de mult in iulie, increderea consumatorilor americani a scazut in lun august la minimul ultimelor sapte luni.

Agentia de rating Standard & Poors a anuntat astazi ca statul irlandez ar putea ajunge sa plateasca 47 miliarde EUR pentru salvarea Anglo Irish Bank. Randamentul obligatiunilor irlandeze la doi ani a sarit in urma stirii la nivelul cel mai ridicat din ultimii sapte ani.

Totusi, efectele stirii au fost limitate de zvonurile ca bancile centrale din Europa au cumparat obligatiuni irlandeze pentru opri raspandirea problemelor de finantare ale statului. Michelin & Cie, al doilea producator de anvelope la nivel mondial, a anuntat astazi ca va emite noi actiuni in valoare de 1,2 miliarde EUR, pentru a mari potentialul cheltuielilor de capital in urmatorii ani. Decizia companiei, considera a avea un efect de dilutie important pentru actiunile Michelin, a dus la scaderea acestora cu 10,2%.