Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput saptamana in scadere, variatiile negative maxime depasind un procent, in contextul unui declin similar inregistrat pe pietele vest-europene. Indicele BET-FI al societatilor de investitii financiare a inregistrat cea mai mica scadere procentuala, de doar 0.64%; dintre componentele sale, SIF2 Moldova a reusit o evolutie stationara, celelalte patru SIF-uri suferind scaderi cuprinse intre -0.66% (SIF5 Oltenia) si -0.88% (SIF1 Banat Crisana).

Indicele energetic BET-NG a realizat cea mai mare scadere a zilei, de 1.35%, datorata in principal declinului actiunilor Transelectrica (-3.68%), Transgaz (-1.35%) si OMV Petrom (-1.19%). Indicele BET a pierdut astazi la randul sau 1.10% din valoarea de inchidere de vineri, la scaderea sectorului energetic adaugandu-se cea a actiunilor bancare (BRD -0.82%, Banca Transilvania -0.72%).

Pe piata de actiuni a sectiunii BVB s-a realizat tranzactii in valoare de doar 5.98 milioane de lei, in timp ce pietele futures si de produse structurate au totalizat 649, respectiv 367 de mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor cu actiuni a fost de 2.56 milioane de lei.