Pietele europene si-au continuat si astazi seria de evolutii negative, indicele DAX al pietei germane inregistrand a sasea scadere zilnica consecutiva; cele mai afectate sectoare au fost cele de materii prime, de exploatare si prelucrare a petrolului si gazelor naturale si de tehnologie, indicii corespunzatori din Euro Stoxx 600 suferind scaderi de peste un procent.

Preturile de productie din zona euro au inregistrat in luna august un ritm de crestere mai mic decat asteptarile, avansand fata de iulie cu doar 0.1% (asteptari de 0.2%).

Ritmul anual de crestere a preturilor a fost de 3.6%, sub cel de 4% inregistrat in luna iulie. Evolutia este partial atribuita intaririi monedei europene fata de dolar, ceea ce a dus la ieftinirea importurilor de petrol si materii prime.

Indicele PMI pentru activitatea din constructii in Marea Britanie a avansat in septembrie la 53.8 de la 52.1 in luna august. Indicele de incredere a investitorilor din zona euro publicat de institutul german Sentix a avansat in octombrie la 8.8 fata de 7.6 in septembrie, acesta fiind cel mai ridicat nivel inregistrat de la sfarsitul anului 2007.