La debutul sedintei de marti, cele mai lichide produse jucate la Bursa din Sibiu, derivatul pe Dow Jones Industrial Average si cel pe actiunile SIF5 Oltenia, au deschis pe minus, dupa ce luni indicele american a inchis in usoara crestere, cu o apreciere de numai 0,04%, se arata intr-un comunicat al operatorului pietei. Totodata, bursele asiatice au inregistrat scaderi marti, pe fondul stirilor cu privire la cresterea rezervelor minime obligatorii pentru bancile din China, pentru temperarea imprumuturilor.

Pe piata sibiana, cea mai importanta scadere o inregistra cotatia futures a DEDJIA_RON pe scadenta decembrie 2010, observandu-se o depreciere de 66 de puncte dupa circa 30 de minute de la deschidere. Pentru DESIF5 decembrie corectia se situa la 1,6 bani depasind un procent. In aceste conditii, si leul pierdea teren in fata euro, moneda unica apreciindu-se cu 0,21% pe scadenta decembrie, dupa primele tranzactii.

La nivel de lichiditate, investitorii actionau cu prudenta, incheind in prima jumatate de ora a sesiunii circa 150 de contracte, cu o valoare de un milion de lei.