Pietele europene au realizat astazi noi maxime ale ultimelor luni, ajutate de evolutia pozitiva a sectorului financiar dupa ce peste ocean Citigroup a raportat rezultate trimestriale peste asteptarile analistilor. Cresterile actiunilor bancare si ale companiilor de asigurari au compensat declinul suferit de sectorul de minerit dupa ce BHP Billiton si Rio Tinto au renuntat la un plan de colaborare care ar fi condus la crearea celui mai mare exportator mondial de minereu de fier.

Rightmove Plc. a anuntat ca nivelul preturilor cerute de vanzatorii de locuinte din Londra a inregistrat in octombrie cea mai mare crestere lunara din ultima jumatate de an. Pretul median cerut pentru o locuinta londoneza a avansat cu 5% fata de septembrie pana la 418.778 lire sterline, in timp ce media pentru intreaga tara a crescut cu 3.1% pana la 236,849 lire.

Negocierile ministrilor de finante din Uniunea Europeana privind impunerea de sanctiuni pentru tarile membre cu deficite bugetare au condus la adoptarea in proiectul hotararii a propunerii franceze de a introduce un vot suplimentar la nivel politic inainte de aplicarea sanctiunilor pentru nerespectarea pactului de stabilitate.