Bursa din Sibiu va organiza in perioada 21-22 octombrie, la Paltinis, conferinta "Piata Sibex, dezvoltare si cooperare internationala", la care vor participa reprezentanti ai Eurex, Bursei din Varsovia, Dow Jones Indexes, Trayport Londra, precum si oficiali ai CNVM si ai unor case de brokeraj. Subiectele dezbatute vor privi pietele administrate de Bursa din Sibiu, proiectele institutiei atat pe segmentul derivatelor cat si pe cel spot si cooperarile Sibex cu institutii internationale.

Conferinta este structurata in doua parti. In prima parte intitulata "Succesul polonez, un exemplu de urmat", ce se va desfasura joi, 21 octombrie, va fi prezentat un studiu de caz axat pe urmarirea modalitatilor prin care Bursa din Varsovia a reusit sa dezvolte o piata competitiva la nivel european.

Cea de a doua parte a conferintei va avea loc vineri, 22 octombrie, si se va intitula "Initiative de succes in 2010". Aceasta se va desfasura sub forma unor mese rotunde in care invitatii vor dezbate teme precum succesul contractelor pe indicele Dow Jones Industrial Average, impactul crizei asupra instrumentelor financiare derivate, institutia market-makerului si importanta sa in dezvoltarea pietelor bursiere.

Printre cei care vor sustine prezentari se numara Jon Winslade - director European business development Dow Jones Indexes, Rachel Firth - client manager Trayport Londra, Gary Wallis - product analyst Trayport Londra, Simona Simon - Eurex senior vice president, Cristian Sima - presedinte WBS Romania, Alexandru Elian - presedinte Delta Valori Mobiliare, Mukul Pal - director general Orpheus Capitals.