Scaderea accentuata de marti de pe Wall-Street a indicelui Dow Jones Industrial Average, care a coborat sub pragul de 11.000 de puncte, s-a reflectat in deschiderea sedintei de miercuri de pe piata Sibex, cotatiile futures inregistrand deprecieri, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. Dupa primele 30 de minute de tranzactionare au fost incheiate circa 230 de contracte, in crestere comparativ cu nivelul din ziua anterioara la aceeasi ora.

Investitorii din piata se mentin mai degraba prudenti, in asteptarea unor informatii care sa le confirme sau infirme, un posibil trend.

La jumatate de ora de la deschidere, cel mai lichid instrument era DEDJIA_RON, cu tranzactii pe doua scadente: decembrie 2010 si martie 2011. Cea mai mare parte a tranzactiilor s-a realizat pe decembrie, termen in raport cu care cotatia futures a indicelui scadea cu 60 de puncte, pana la 10.940 de puncte, dupa ce marti a inchis la nivelul de 11.000.

Pe segmentul derivatelor pe actiuni, DESIF5 decembrie 2010 se depreciau cu 0,55%, continuandu-si la randul lor directia din ziua anterioara.

Moneda unica dadea insa usoare semne de apreciere castigand 0,4 bani fata de leu pe scadenta decembrie din anul curent.