Principalele burse europene inregistrau pierderi in debutul sedintei de miercuri, urmand trendul pietelor asiatice si americane, pe fondul temerilor cu privire la o temperare a cresterii economiei chineze, potrivit AFP.

Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra scadea cu 0,28% dupa primele tranzactii ale zilei, la 5.687,83 puncte, iar indicele DAX 30 al Bursei din Frankfurt pierdea 0,31%, pana la 6.470,30 puncte. La Bursa din Paris, indicele CAC 40 cobora cu 0,36%, ajungand la 3.793,39 puncte.

Bursele din intreaga lume au scazut, dupa ce autoritatile de la Beijing au anuntat marti prima crestere a ratei dobanzii de politica monetara din ultimii trei ani, la 5,56%. Majorarea dobanzii de banca centrala a Chinei a fost mica (0,25%), dar neasteptata, pietele financiare fiind preocupate de faptul ca autoritatile de la Beijing incearca sa incetineasca cresterea economica pentru a combate inflatia.

Majorarea ratei dobanzii cheie reflecta temerile Chinei cu privire la boom-ul creditelor bancare si cresterii preturilor din sectorul imobiliar, multi analisti aratand ca avansul celor doua sectoare trebuia temperat.