Indicii Bursei de Valori Bucuresti au inceput sesiunea de astazi cu scaderi de peste o jumatate de procent, revenind ulterior in teritoriu pozitiv in urma unor evolutii pozitive similare celor inregistrate pe pietele vest-europene. Exceptia principala a fost data de societatile de investitii financiare, ale caror scaderi au mentinut indicii BET-FI (-0.91%) si BET-XT (-0.13%) in teritoriu negativ.

Indicele BET a inregistrat cea mai mare crestere zilnica, de 0.26%, avansand pana la 5254; cele mai importante contributii pozitive din componenta sa au provenit de la actiunile Banca Transilvania (+1.53%) si Transgaz (+0.96%), in timp ce principalele contributii negative au fost aduse de actiunile OMV Petrom (-0.59%), Transelectrica (-0.55%) si Condmag (-1.31%). Indicele ROTX a avansat doar cu 0.02%, fiind afectat suplimentar de scaderea de 0.95% a actiunilor Erste Group Bank.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni de pe sectiunea BVB a fost de 7.51 milioane de lei, iar pe pietele de obligatiuni si produse structurate s-au inregistrat tranzactii in valoare de 3.3 milioane, respectiv 578 mii de lei. Pe sectiunea RASDAQ valoarea tranzactiilor a fost de 9.56 milioane de lei.