Pietele europene au incheiat ultima zi a saptamanii in scadere, corectand maximele inregistrate in aceasta saptamana. Evolutiile negative de la inceputul zilei au fost corectate in urmatoarele ore, insa revenirea in teritoriu pozitiv a fost temporara pentru majoritatea indicilor vest-europeni, acestia revenind pe o tendinta descendenta dupa deschiderea pietelor americane. Scaderile au fost modeste, insa generalizate, afectand in principal sectoarele financiar si de asigurari, precum si pe cele de materii prime si materiale de constructii.

Sectorul tehnologic a reusit astazi o evolutie pozitiva, ajutat de rezultatele financiare peste asteptari publicate ieri de Nokia Oji si astazi de Ericsson AB. Indicele pentru increderea mediului german de afaceri publicat de institutului Ifo a avansat in octombrie pana la 107.6, cel mai ridicat nivel din ultimii trei ani si jumatate, de la 106.8 in septembrie. Asteptarile medii ale economistilor indicasera posibilitatea unei scaderi pana la 106.5.

Optimismul ar putea insa inregistra o scadere in perioada urmatoare in cazul in care nivelul ridicat al monedei europene si incetinirea economiei globale ar conduce la reducerea exporturilor Germaniei.