Bursa din Singapore a cumparat cu 8,3 miliarde de dolari americani, operatorul bursei din Australia, ASX Ltd - transmit agentiile internationale de presa. Aceasta decizie a fost luata in conditiile in care piata din Singapore este in competitie cu rivalii din Hong Kong si Tokyo. De altfel, managerii celor doua burse au declarat ca aceasta fuziune va combate cresterea concurentei. Noua companie va avea o valoare de piata de 12,3 miliarde de dolari si va fi a doua mare piata bursiera din Asia dupa numarul de companii listate - 2.700.

Potrivit Agerpres, care citeaza Bloomberg, aceasta tranzactie necesita aprobarea autoritatilor de reglementare si va fi prima intre doua agentii bursiere din regiunea Asia-Pacific, ce determina crearea celei de-a cincea burse din lume, dupa valoarea de piata.

Luni, actiunile Singapore Exchange Ltd au scazut cu 4%, la 9,16 dolari SUA, la bursa din Singapore, in timp ce actiunile ASX au urcat cu 20%, la 41,89 dolari australieni, la bursa din Sydney. Companiile spera ca tranzactia sa fie finalizata in trimestrul doi din 2011.