La Bursa din Sibiu, cea de-a doua şedinţă a săptămânii s-a deschis pe minus pentru derivatele Dow Jones şi DESIF5, pe un fond crescut de prudenţă reflectat de volumul modest. Deschiderea „roşie” pentru contratul DEDJIA_RON a fost una oarecum surprinzătoare, preţul futures de la Sibiu decorelandu-se astfel de piaţa americană, unde indicele a închis cu un câştig de 31,49 puncte în prima şedinţă a săptămânii de pe Wall-Street. Astfel, după primele 15 minute de la deschidere, cotaţia DEDJIA_RON decembrie 2010 se deprecia cu 52 puncte, valorând 11.100 de puncte.

Şi DESIF5 aveau, după primul sfert de oră, tot o evoluţie pe minus, pierzând 0,59% pentru scadenţa decembrie 2010 şi 0,77% pentru iunie 2011. Pentru acest produs, tendinţa de depreciere se justifică prin evoluţia de ieri a pieţei suport unde acţiunile SIF5 au închis în coborâre iar indicele Bet-Fi a încheiat la rândul său şedinţa cu pierderi.

Pe piaţa derivatelor valutare, sesiunea de azi s-a deschis cu creşteri pentru euro, observându-se un plus de 2,29 de bani pentru cotaţia monedei unice pe scadenţa decembrie din acest an. Moneda unică recuperează astfel deprecierea înregistrată ieri.