Ultima sedinta a lunii octombrie a avut o deschidere mai degraba plata pe piata Sibex, variatiile fiind reduse dupa primele tranzactii, se arata intr-un comunicat al Bursei din Sibiu. Apoi, treptat, scaderile s-au accentuat usor, fara insa a deveni cu adevarat importante, nivelul lor lasand inca posibilitatea unei reveniri.

Participantii s-au concentrat la debutul sedintei pe piata derivatului Dow Jones Industrial Average, denominat in lei, observandu-se, dupa 30 de minute, aproape 700 de contracte incheiate pe scadenta decembrie la valori intre 11.025 si 11.008 puncte. Cotatia Dow Jones pe scadenta mentionata se deprecia usor cu 5 puncte dupa ce si la NYSE indicele a inchis ieri in scadere cu 12,33 puncte iar piata futures din SUA indica la randul ei deprecieri. De remarcat a fost si inchiderea unui numar de 270 pozitii futures pe DEDJIA_RON decembrie.

DESIF5 se deprecia dupa jumatate de ora cu 0,54% pe scadenta de la finalul acestui an, volumul de transfer fiind unul redus.

Scaderi inregistra si pretul futures al euro care pierdea 0,25% pentru decembrie si 0,19% pe scadenta martie 2011, dupa ce ieri cursul oficial al BNR a indicat un leu mai puternic. Si aurul se deprecia usor pana la 1340,1 dolari/uncie pentru finalul anului curent, scazand cu doar 0,4 dolari.