Principalele burse europene au deschis in scadere ultima sedinta de tranzactionare a saptamaniii, investitorii fiind precauti inaintea publicarii unor date cu privire la economia Statele Unite, potrivit AFP.

Indicele FTSE 100 al Bursei din Londra cobora cu 0,15%, la 5.669,65 puncte, iar indicele DAX 30 al Bursei din Frankfurt scadea cu 0,14%, pana la 6.585,97 puncte. La Bursa din Paris, indicele CAC 40 pierdea 0,15%, ajungand la 3.828,71 puncte.

Vineri, autoritatile americane vor publica primele estimari cu privire la evolutia Produsului Intern Brut al SUA in cel de-al treilea trimestru. Analistii au estimat ca economia Statelor Unite a avansat cu 2% in cel de-al treilea trimestru, dupa o crestere de 1,7% in perioada aprilie-iunie.

"Publicarea datelor pe cel de-al treilea trimestru se va dovedi un mare test. Daca cifra este mult peste 2%, vom vedea o apreciere a dolarului pe fondul asteptarilor cu privire la reducerea pachetului de stimuli economici. O cifra mai mica va determina o depreciere rapida a dolarului, mai ales in fata yenului", a declarat Michael Hewson, analist la CMC Markets.