Pietele europene au evoluat mixt in sedinta de luni, cu un inceput de sesiune pozitiv datorat datelor macroeconomice peste asteptari privind cresterea sectorului de productie din China, urmat de reveniri chiar pana sub valorile de inchidere de ieri in paralel cu scaaderea cotatiei EURUSD. Sectorul de exploatare a materiilor prime a realizat cea mai mare crestere a zilei, indicele Stoxx 600 Basic Resources avansand astazi cu 1.26% datorita avansului companiilor miniere de pe piata londoneza.

La polul opus, indicele Stoxx 600 Banks a coboraᅩt cu 0.81%, declinul fiind datorat in principal evolutiilor negative ale bancilor din Grecia si Spania. Sectorul de productie industriala din Elvetia a inregistrat iᅩn octombrie cel mai scaᅩzut ritm de crestere din ultimele opt luni, fiind afectat negativ de impactul cresterii cotatei francului elvetian asupra exporturilor.

Indicele SVME PMI al activitaᅩtᅩii sectorului calculat de Credit Suisse a scaᅩzut la 59.2 de la 59.7 in septembrie (ajustat sezonier), al treilea declin lunar consecutiv. Indicele activitaᅩtᅩii de productᅩie industrialaᅩ din Marea Britanie publicat de Markit Economics a crescut in mod neasteptat in octombrie la 54.9 de la 53.5 in septembrie.